fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4/5

Oljigt hår

Ett vanligt hårproblem hos både män och kvinnor är fett hår. Det kan vara ett ärftligt problem, men det kan också ha andra orsaker. Förebygg fett hår och ge ditt hår och hårbotten den vård de behöver. På Salontotal.se hittar du de bästa produkterna, till exempel ett schampo för fett hår och flera andra hårprodukter.

Sortering

Per sida
Featured
Hårbottenproblem
Ingredienser
Kategori
  • visa allt
  • visa mindre
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Orsaken till fett hår

Oljigt hår orsakas av en oljig hårbotten. Talgkörtlarna i hårbotten producerar talg för att hålla huden frisk och smidig. Med en fet hårbotten produceras för mycket talg, vilket gör håret fetare snabbare. Detta kan bero på hormonella svängningar, stress, ohälsosam kost, pubertet, graviditet, temperatur, användning av fel hårprodukter, tvättning och borstning av håret för ofta.

Vad kan du göra åt fett hår?

Vi vill ge dig några tips för att minska fett hår:

1. Tvätta inte håret för ofta! Att tvätta håret för ofta tar bort de naturliga fetterna, vilket gör att hårbotten producerar mer talg och resulterar i fett hår. Tvätta håret 2-3 gånger i veckan och använd ett torrschampo däremellan om det behövs.
2. Använd balsam endast på längderna och topparna av ditt hår. Det är det som behöver mest vård.
3. Använd hårprodukter som är lämpliga för fet hårbotten.
4. Tvätta håret vid en lägre vattentemperatur.
5. Borsta inte håret för ofta och sitt med händerna i håret så lite som möjligt.

Must-haves för fett hår

Shoppa de finaste produkterna för fett hår på Salontotal.se. Vilken är din favoritprodukt?

Schampo för fett hår

Ett schampo för fett hår rengör håret och hårbotten skonsamt. Talgproduktionen hämmas och återställs i balans. Njut av rent hår och en ren hårbotten! Vi listar några av våra bästsäljare åt dig:

  • Kérastase Specifique Bain Divalent innehåller vitamin B6 som hämmar talgproduktionen. Samtidigt får håret näring och stärks genom verkan av glycin. Njut av starkare, friskare och mindre fett hår.
  • Redken Amino Mint Scalp Shampoo är ett rengörande schampo som ser till att talgproduktionen återbalanseras. Verkan av mynta ger en härlig fräsch känsla. Genom att använda detta schampo kommer du att njuta av en ren och fräsch hårbotten.
  • L’Oréal Professionnel SE Scalp Advanced Dermo-purifier Shampoo avlägsnar överflödigt talg från hårbotten och håret. Huden renas och detta hjälper till att reglera talgproduktionen.

Torrschampo

Ett torrschampo är verkligen ett måste om du har lätt för att få fett hår. Använd det mellan tvättarna som en uppfräschare så att du kan skjuta upp tvätten ett tag. Några av våra bästsäljare inkluderar:

 

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.