fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Färgsköljning

En färgsköljning har många fördelar. Du slipper utväxt, eftersom färgen bleknar mer och mer efter att ha tvättats flera gånger. Detta gör också att du kan prova en annan färg oftare! Gillar du inte färgen? Då är den ute igen med bara några tvättar. Efter att ha använt en sköljning känns ditt hår dessutom friskare än när du färgade det och det glänser också mer.

Sortering

Per sida
Kategori
Pris
Varumärke

Sköljning av hårfärg

Med en sköljning tillför du pigment till håret och kan skapa varmare eller kallare nyanser. Pigmentet tvättas ur håret efter tre till sex tvättar. Den innehåller mycket mindre aggressiva ingredienser än hårfärg och är därför skonsammare mot ditt hår. Är ditt hår till exempel väldigt skadat efter många färgningar, men du vill ändå ha en fräsch och ny färg? Då ska du välja en sköljning och ditt hår kommer att tacka dig!

Vill du behålla din hårfärg så länge som möjligt? Då rekommenderar vi att du är försiktig med klorerat vatten och solljus. Både klorerat vatten och solen bleker din färg, vilket innebär att du snabbt kommer att se mindre av din färg. Ta väl hand om ditt hår genom att återfukta det med t.ex. en fin hårinpackning så kommer du att kunna njuta av din nya vackra hårfärg länge.

Färgsköljning hos frisören

En färgsköljning används ofta i frisörsalongen. Frisören använder den bland annat för att korrigera hårfärgen och göra den helt som önskat. Det finns olika typer som en frisör kan använda. Till exempel har du en stark eller en svag sköljning; en stark sitter kvar i många tvättar, medan du tvättar ur en svag efter 3 till 10 tvättar. Förutom dem från frisören finns det också fina färgsköljningar för hemmabruk!

En bra färgskölj

Det är viktigt att välja en färgskölj av god kvalitet för att färgen ska bli bra och du ska kunna njuta av resultatet under en längre tid. Förutom färgskölj finns det bland annat fina färgbalsam och färgmasker som du kan använda för att ge ditt hår en fin färgton. Ett färgbalsam och/eller en färgmask har förutom färgpigmentet även mycket vårdande egenskaper och du applicerar dem som vanliga balsam och masker. Tack vare ett färgbalsam eller en färgmask får du ett imponerande resultat med minimal ansträngning.

 

Vanliga frågor och svar

Hur länge varar en färgsköljning?

I allmänhet varar en färgsköljning mellan 4 och 8 veckor i genomsnitt. Med tiden kommer färgen att blekna på grund av hårtvätt och naturlig hårväxt. Om du använder milda schampon och undviker värmebehandlingar kan du hjälpa till att behålla färgen längre. Hur länge en färgutsköljning håller varierar alltså från person till person och från märke till märke.

Hur får man bort färgutsköljning ur håret?

En färgsköljning är ett tillfälligt sätt att ändra hårfärg. Det finns flera sätt att få bort färgutsköljningen. Du kan t.ex. låta färgen blekna genom att tvätta håret regelbundet med schampo. Om du vill att färgen ska försvinna snabbt kan du använda specialprodukter. I vissa fall kan du behöva besöka en frisör för att få bort färgen från håret på ett rent sätt.

Vad är en färgsköljning?

Med en färgsköljning tillsätter du pigment i håret och kan skapa varmare eller kallare nyanser. Detta pigment tvättar du ur håret efter tre till sex tvättar. Den innehåller mycket mindre aggressiva ingredienser än hårfärg och är därför skonsammare mot håret. En färgsköljning kan användas både på salong och hemma.

Hur länge ska färgsköljningar ligga i blöt?

Blötläggningstiden för en färgsköljning kan variera beroende på märke och typ av produkt. Generellt rekommenderas att man följer instruktionerna på förpackningen. Vanligtvis varierar blötläggningstiden från 15 minuter till 1 timme. Vissa färgsköljningar kräver en längre blötläggningstid för mer intensiva resultat. Det är inte rekommenderat att överskrida den rekommenderade inverkningstiden, eftersom det kan påverka hårfärgen negativt.

Hur fungerar en färgsköljning?

En färgsköljning fungerar genom att färgpigmenten appliceras på hårets yta. Färgpigmenten fäster på hårets yttre skikt utan att tränga djupt in i hårstrået. Detta skapar en tillfällig färgförändring. Färgsköljningen kan appliceras enligt anvisningarna på förpackningen. Efter blötläggningstiden sköljs färgsköljningen ur och håret kan stylas. Hur länge färgen håller varierar beroende på hårtyp och vilken produkt som används.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.