fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4/5

Borstar och kammar

Letar du efter en fin borste för att borsta bort knutarna ur håret och få det att glänsa? På Salontopper hittar du ett brett utbud av de bästa borstarna och kammarna för alla hårtyper. En borste och/eller kam är en oumbärlig produkt i badrumsskåpet. Du använder dem bland annat för att reda ut och styla håret. Det är viktigt att du väljer en produkt av god kvalitet som är skonsam mot ditt hår och ger dig det önskade resultatet. Borstar och kammar finns i alla olika storlekar och typer och för olika resultat.

För närvarande har inga produkter hittats.


Hårborste

En borste gör håret fint och smidigt, masserar hårbotten och tar bort smuts från håret. De finns i många olika typer, beroende på vad du söker och vilken typ av hår du har. Har du till exempel ofta knutar i håret? Välj då en platt version, till exempel en paddelborste. Om du vill ha ett hårhuvud med mycket volym är en rundborste perfekt. Några olika hårborstar:

Paddelborste: En paddelborste är stor och rektangulär. Den rör sig flexibelt under borstningen och glider försiktigt genom håret. Nålarna är ofta gjorda av nylon med en boll på toppen eller av naturligt hår. Tack vare pelletsen sprids naturliga oljor snabbare och ditt hår blir vackert mjukt och glänsande. Passar främst för långt hår.

Pneumatisk borste: har ofta en rund form och har en mindre yta än paddelborsten. Borstarna är fästa vid en luftkudde och eftersom det finns luft under kudden stressas hårbotten knappast under kammningen. Denna borste stimulerar blodflödet till hårbotten och sprider hårets naturliga oljor. Passar alla hårlängder.

Populära pneumatiska borstar är de från Mason Pearson. De stimulerar cirkulationen och ger håret en fantastisk glans.

Detangler: en detangler är speciellt utformad för smärtfri hårborttagning. Du reder ut håret utan att skada eller bryta det. Borsten och pinnarna är nästan alltid gjorda av plast, vilket gör det lätt att komma igenom även tjockt och ostyrigt hår. Passar alla hårlängder.

Populära utredare är de från Tangle Teezer. Tangle Teezers är kända för att skydda håret. Du kommer att dra mindre i håret och kamma ut trassel och knutar smärtfritt!

Rundborste: används ofta för att styla håret. Du kan känna igen den på dess cylinderform och den används främst för att skapa vågor, lockar eller volym i håret. Speciella borstar för hårföns har ofta hål som gör att värmen kan passera genom borsten och torka håret snabbare. Ju större borste, desto mer volym! Passar alla hårlängder.

Borste för att retas: den här borsten är smal, lång och platt. Du använder den för att styla ditt hår. Med den här borsten kammar du mot håret och skapar massor av volym på nolltid.

Det finns också en skillnad i materialet och typen av hår i en borste. Naturligt hår (t.ex. från hästar eller vildsvin) har en antistatisk effekt och är skonsamt för håret. En plastversion är också mer hygienisk, eftersom bakterier har svårt att slå sig ner i den. När du väljer en ska du titta noga på formen, hårtypen och materialet när du väljer en.

Kammar

En kam består av många tänder i en enda rad. Det finns dem i många olika utföranden, för olika resultat. Tänderna på en kam är ofta gjorda av plast eller metall. Några olika kammar:

Spetskam: En spetskam är nästan oumbärlig när du stylar ditt hår. Den används främst för att kamma, dela och styla håret. Tack vare handtaget på den här kammen kan du dela håret mycket exakt och enkelt.

Klippkam: Den är mycket populär och används av många konsumenter och frisörer. Kammen har breda och fina tänder och kan användas på många olika sätt. Du kan bland annat använda den för att kamma, reda ut och klippa håret.

Kam för att reda ut håret: En kam för att reda ut håret har grova tänder som gör att du enkelt kan glida igenom håret. Det är enkelt att kamma och reda ut håret med en kam för att reda ut det, och den är dessutom bra att använda på skadat hår.

Hur rengör man en hårborste?

Det är viktigt att rengöra hårborsten då och då för att hålla den ren. Du gör detta på följande sätt:

  • Steg 1: Använd en kam för att ta bort överblivet hår.
  • Steg 2: Fyll en skål med varmt vatten och tillsätt ett milt schampo eller bakpulver.
  • Steg 3: Låt borsten ligga i blöt i några timmar.
  • Steg 4: Skrubba bort all kvarvarande smuts.
  • Steg 5: låt torka på en handduk och din borste är som ny igen!
att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.