fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.1/5

Plattång

När du vill ha riktigt fint rakt hår är en plattång din bästa vän. Salontotal.se har ett brett utbud av högkvalitativa plattänger. Oavsett om du har tjockt eller tunt hår och om du vill styla ditt hår dagligen eller bara då och då. Ta en snabb titt på vårt sortiment och gör ditt val. Är du osäker på vilket som är det bästa alternativet? Vi hjälper dig gärna att välja den bästa plattången för ditt hår.

Sortering

Per sida
Featured
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Plattång med keramiska plattor

Vill du ha extra skydd för ditt hår? Välj då en plattång med keramiska plattor. De ger håret extra skydd mot värmen. De värms också upp snabbare och gör ditt hår extra mjukt och glansigt. Denna typ är särskilt lämplig för personer med tunt eller medeltjockt hår.

Observera: en keramiskt belagd plattång skiljer sig från en plattång med keramiska plattor. Detta beror på att beläggningen läggs på ett aluminiumsubstrat och kan slitas av med tiden. Detta gäller dock bara om du använder den mycket ofta. Om du bara använder plattången några gånger i månaden är en keramisk beläggning också ett bra val.

Sladdlös plattång

Behöver du en plattång på språng? Då är det praktiskt om du har en sladdlös. Du kan enkelt ladda dem hemma och ta dem med dig. En bra sladdlös plattång räcker i upp till en timme, så du kan styla ditt hår när du är på språng med lugn och ro. Det är också en praktisk pryl när du reser, eftersom du inte behöver något eluttag!

Ånga plattång

Om du vill skada ditt hår mindre är det också ett bra val att välja en ångplatta. Tack vare ångan skyddas och återfuktas ditt hår under stylingen. Du får inte bara vackert rakt hår, utan ditt hår blir också fastare och friskare. Även med ångstråleapparater kan du välja mellan olika temperaturer och även här är det klokt att börja med en låg temperatur för att successivt komma fram till rätt inställning.

Ta väl hand om ditt hår

Se till att håret är välskött när du stylar det. Värmen från en plattång kan nämligen vara skadlig för ditt hår om du inte använder rätt produkter. Använd i alla fall alltid en värmeskyddande produkt för att skydda ditt hår. Det rekommenderas också att du använder en plattång med keramiska plattor, eftersom de skadar håret mycket mindre. Ett stort nej är att använda den på vått hår: håret bränns genast! Tvätta håret väl i förväg (helst två gånger), använd ett balsam, applicera värmeskyddsprodukterna och föna håret ordentligt medan du kammas.

Kan även användas för lockar

Ordet antyder något annat, men plattänger används också ofta för att skapa lockar. Se till att du har en med en rundad keramisk platta. Linda håret runt plattången i botten och dra igenom det. Detta kommer att skapa en polerad fläkt eller lock i botten av håret. Kontrollera alltid noga i förväg om ditt plattång är lämpligt för att göra lockar! Oavsett hårtyp bör du dock alltid börja med den lägsta inställningen när du stylar håret för första gången. Om du inte är nöjd använder du en högre inställning nästa gång. På så sätt kan du se till att ditt hår inte utsätts för för mycket värme i onödan!

Behöver du hjälp med ditt val?

Det kan vara svårt att hitta rätt plattång, så tveka inte att be oss om hjälp om du inte vet vad du ska göra! Våra experter vet allt om det och kan berätta exakt vad som är rätt val för ditt hår.

Ofta ställda frågor

Hur varmt ska en plattång vara?

Hur varmt en plattång ska vara beror på tjockleken på ditt hår. För tunt hår rekommenderar vi högst 180 grader. Har du ett fint tjockt hår? Därefter kan du gå över till högre temperaturer, men testa alltid stegvis hur varmt du kan gå. Du vill inte genast förstöra ditt hår om det blir tunnare än du trodde.

Är plattång samma sak som locktång?

Nej, men det finns tänger som gör det möjligt att utföra båda åtgärderna. En locktång är i allmänhet rund och en plattång platt. Naturligtvis är syftet också olika, med en locktång skapar du lockar, med en plattång vill du uppnå motsatsen.

Hur ofta ska du använda plattång?

Hur ofta du kan använda en plattång beror på tjockleken på ditt hår, men vi rekommenderar i alla fall att du inte gör det dagligen. Värmen från plattången skadar håret och håret behöver tid för att återhämta sig från detta. Om du märker att ditt hår skadas, använd plattången mindre ofta.

Hur mycket kostar plattång?

Salontopper erbjuder plattänger från 24,95 euro, så de behöver verkligen inte vara dyra! Observera att de billigare plattängerna är avsedda för personer som använder dem mindre ofta. Vill du veta vad som är den bästa plattången för ditt hår? Kontakta då vår kundtjänst eller fråga din frisör om råd.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.