fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Solbränna

Skyddar du redan din hud dagligen mot solen och dess skadliga UV-A- och UV-B-strålar med solskyddsmedel? Visste du att det också är viktigt att använda SPF på vintern eller under mörka och molniga dagar? UV-strålar finns där året runt och kan ha obehagliga konsekvenser. Vi hjälper dig gärna att hitta det bästa solskyddet för din hud.

Sortering

Per sida
Featured
Hudproblem
Hudtyp
  • visa allt
  • visa mindre
Hudtillstånd
Ingredienser
Kategori
  • visa allt
  • visa mindre
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Solskyddskräm

En solskyddskräm för ansiktet är en oumbärlig produkt i den dagliga vården. Huden i ansiktet utsätts för UV-strålning varje dag, även under mörka, molniga dagar och på vintern. På sommaren är det viktigt att du regelbundet smörjer in dig med solskyddsmedel på de delar av kroppen som utsätts för solen. Du behöver inte göra detta om huden är täckt av kläder. Om du inte använder solskyddsmedel kan det leda till för tidigt åldrande av huden, solbränna, hyperpigmentering eller till och med hudcancer.

Den bästa solskyddskrämen

Den bästa solskyddskrämen är olika för alla. Om du har ljus hud som alltid brinner, nästan alltid brinner eller ibland brinner, rekommenderar vi SPF50. Om du inte bränner dig så lätt eller nästan aldrig, räcker det med SPF30 eller lägre för att skydda din hud. Tycker du om en spray eller föredrar du en krämvariant? Vi har ett brett utbud av solkrämer. Barns hud är mycket känslig för solen. När du applicerar solskyddsmedel på barn ska du använda minst SPF 30 och applicera varannan timme. Var inte för sparsam med produkten. Det är också viktigt att barnen bär en hatt och solglasögon. Skyddar barnen väl mot skadliga UV-strålar. Våra andraplatser är Naïf Baby & Kids Sunscreen SPF30 och Naïf Baby & Kids Sunscreen SPF50.

Olika typer av SPF

Det finns olika solskyddsfaktorer i solskyddsmedel. Det finns till exempel SPF 15, 20, 30 och 50, varav de vanligaste är 30 och 50. Men vad är skillnaden mellan dessa? SPF30 ger 97 % skydd för huden. SPF50 ger 98 % skydd. Det är alltså en minimal skillnad, men SPF50 skyddar huden längre.

Hur man använder den

Applicera solskyddet efter din dagkräm och låt det sitta på ett tag. På sommaren, när du utsätts för solen under dagen, ska du använda solskyddsmedel regelbundet. Ett lager räcker tyvärr inte, applicera varannan timme för att se till att din hud har ett bra skydd. Ditt ansikte och din hals är utsatta för solen varje dag, så applicera en bra solskyddsfaktor här varje dag. Applicera solkräm på de delar av kroppen som utsätts för solen och upprepa detta varannan timme. Solskyddsmedel används naturligtvis mer regelbundet på sommaren, men på vintern räcker det med att smörja in ansiktet. Täck resten av huden med varma kläder.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.