fri frakt från 780 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.4/5

Lockjärn

Om du inte är välsignad med vackra lockar är en locktång förstås en idealisk uppfinning. Och även om du redan har lockar men vill framhäva dem lite mer. Så många hårtyper, så många önskemål. Välj rätt locktång utifrån din hårtyp, önskad storlek på lockarna och hur ofta du ska använda den. För vackra lockar är Salontotal.se rätt ställe att vara på!

Sortering

Per sida
Featured
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Den bästa locktången för alla hårtyper

När du väljer en locktång är din hårtyp den viktigaste faktorn. Ett stort urval av värmeinställningar är trevligt, men det är viktigare att hitta en temperatur som passar din hårtyp. Har du tunt och fint hår? Då är 180 grader mer än tillräckligt, eftersom tunt hår värms upp snabbare och därför lockar sig snabbare. Om du har färgat hår är 180 grader också den inställning du vill använda. Om du har "normalt" hår är 200 grader nästan alltid rätt riktning. För tjockt och grovt hår är det bäst att välja 220 grader.

Vilken typ av lockar vill du ha?

Det spelar också stor roll vilken typ av lock du vill skapa med en locktång. Vill du ha stora vågiga lockar eller små lockar med mycket volym? Här är några råd om vilken locktång som är bäst för varje typ av lock:

Stora, vågiga lockar

Vill du skapa stora, vågiga lockar? En lite tjockare locktång är bäst för detta. Se till att tången har en diameter på minst 25 millimeter. Denna tång kan också användas för att skapa vågor i håret. En tjockare version är inte lämplig för kort hår.

Genomsnittliga lockar

Föredrar du genomsnittliga lockar, exakt mellan stora och små? Använd då en med en diameter på 15-24 millimeter. Du kan också skapa vågor med den här locktången, men med ett något mindre naturligt resultat. Den här storleken, liksom den största varianten, är inte riktigt lämplig för kort hår.

Små lockar, mycket volym

Om du gillar små lockar med mycket volym är en locktång med en diameter på mindre än 15 millimeter rätt för dig. Denna tång skapar tätare, mindre lockar. Denna tång är dock lämplig för kortare hår!

Naturliga lockar

För de mest naturliga lockarna väljer du en konisk locktång. Eftersom den är bredare vid handtaget än vid spetsen kommer lockarna att vara mindre vid hårspetsarna än vid roten. Koniska locktänger har en bredare diameter och är därför mindre lämpliga för kortare hår.

Hur ofta använder du locktången?

Kommer du att använda locktången (nästan) varje dag eller åtminstone flera gånger i veckan? Köp då ändå en med keramiska plattor eller en locktång i titan. De ser till att värmen fördelas jämnt över håret så att det inte överhettas. Det är positivt för dina lockar (mindre statisk elektricitet), men också för ditt hårs hälsa! Använder du den ibland? Då räcker det med en keramikbelagd. Dessa skyddar också håret, men håller inte lika länge eftersom beläggningen slits med tiden. Använd i vilket fall som helst inte en locktång med en sliten keramisk beläggning, det kan skada ditt hår!

Tänk också på detta!

Finns det andra saker att tänka på när du köper en locktång? Definitivt! Du kan också tänka på följande saker:

  • Automatiska locktänger: Lite tid? Då kanske en automatisk version är något för dig! Dessa roterar röret automatiskt, så du behöver inte göra det själv!
  • Kabellängd: När du sitter där med din nya locktång framför spegeln visar det sig att kabeln inte når fram till uttaget. Det verkar logiskt, men de flesta tänker inte på det. Se till att du har tillräckligt med kabellängd!
  • Direkt värme: Otålig? En tunga med omedelbar värme har önskad temperatur inom några sekunder!
  • Skärm: Är du säker på att temperaturen är rätt? Vissa locktänger har en skärm på vilken du kan läsa exakt dessa saker!

Beställ din locktång på Salontopper

Finns din locktång i lager? Då kan du få den nästa dag. Om du har några frågor kan du fråga vår kundtjänst, de hjälper dig gärna!

 

Ofta ställda frågor

Hur fungerar locktänger?

En locktång värmer håret och värmen håller håret i önskad form. Med tiden kommer lockarna gradvis att försvinna och du kan sätta tillbaka lockarna igen.

Vilken temperatur kan locktängerna ha?

Lockstängerna har olika maximala temperaturer: 180 grader, 190 grader, 200 grader, 210 grader, 220 grader och 230 grader. Se till att du använder lägsta möjliga temperatur för tunt hår.

Finns det några sladdlösa locktänger?

Ja, det finns det! Mycket praktisk när du snabbt vill locka håret på språng. Tången är uppladdningsbar och kan hålla i upp till en och en halv timme.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.