fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4/5

Locktång

Om du inte är välsignad med ett vackert gäng lockar är en locktång naturligtvis den perfekta uppfinningen. Och även om du redan har lockar men vill framhäva dem lite mer. Så många hårtyper, så många önskningar. Välj rätt locktång baserat på din hårtyp, önskad storlek på lockarna och hur ofta du använder den. Salontotal.se För vackra lockar är det här rätt ställe att vara på!Läs mer >

Sortering

Per sida
Featured
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Den bästa locktången för varje hårtyp

När du ska välja locktång är din hårtyp den viktigaste faktorn. Ett stort urval av värmeinställningar är trevligt, men viktigare är att hitta en temperatur som passar din hårtyp. Har du tunt och fint hår? Då är 180 grader mer än tillräckligt, eftersom tunt hår värms upp snabbare och därför lockar sig snabbare. Även om du har färgat hår är 180 grader den inställning du vill använda. Om du har "normalt" hår är 200 grader nästan alltid i rätt riktning. För tjockt och grovt hår är det bäst att välja 220 grader.

Vilken typ av lockar vill du ha?

Vad som också spelar en stor roll med en locktång är vilken typ av lockar du vill skapa. Vill du ha stora vågiga lockar eller små lockar med mycket volym? Här är några råd om vilken locktång som är bäst för varje typ av lock:

Stora, vågiga lockar

Vill du skapa stora, vågiga lockar? En lite tjockare locktång är bäst för detta. Se till att din tång har en diameter på minst 25 millimeter. Dessa tänger kan också användas för att skapa vågor i håret. En tjockare version är inte lämplig för att behandla kort hår.

Genomsnittliga lockar

Föredrar du genomsnittliga lockar, exakt mellan stora och små? Använd då en tång med en diameter på 15 till 24 millimeter. Du kan också skapa vågor med den här locktången, om än med ett något mindre naturligt resultat. Denna storlek, liksom den största varianten, är inte riktigt lämplig för kort hår.

Små lockar, mycket volym

Om du gillar små lockar med mycket volym är en locktång med en diameter under 15 millimeter något för dig. Dessa tänger skapar tätare, mindre lockar. Dessa tänger är dock lämpliga för kortare hår!

Naturliga lockar

För de mest naturliga lockarna ska du välja en konisk locktång. Eftersom den är bredare vid handtaget än vid spetsen blir lockarna mindre i hårets ändar än vid roten. Koniska locktänger har en bredare diameter och är därför mindre lämpliga för kortare hår.

Hur ofta använder du locktången?

Ska du använda locktången (i stort sett) varje dag, eller åtminstone flera gånger i veckan? Köp då i alla fall en med helkeramiska plattor eller en locktång i titan. Dessa ser till att värmen fördelas jämnt över håret, så att den inte överhettas. Positivt för dina lockar (eftersom mindre statiskt), men också för ditt hårs hälsa! Använder du den ibland? Då räcker det med en med keramisk beläggning. Dessa skyddar också ditt hår, men håller inte lika länge eftersom beläggningen slits ut med tiden. Använd i alla fall inte en locktång med sliten keramisk beläggning, det kan skada ditt hår!

Tänk på detta också!

Finns det andra saker man bör tänka på när man köper en locktång? Definitivt! Du kan också tänka på följande saker:

  • Automatiska locktänger: Lite tid? Då kanske en automatisk version är precis rätt för dig! Dessa roterar slangen automatiskt, så att du inte behöver göra det själv!
  • Kabellängd: Du sitter där med din nya locktång framför spegeln, men det visar sig att kabeln inte når ut till uttaget. Det verkar väldigt logiskt, men de flesta människor tänker inte på detta. Se till att du har tillräckligt med kabellängd!
  • Omedelbar värme: Otålig? En tang med omedelbar värme är vid önskad temperatur inom några sekunder!
  • Skärm: Säker på att temperaturen är rätt? Vissa locktänger har en skärm där du kan läsa av just sådana saker!

Vanliga frågor och svar

Hur använder man en locktång?

Att använda en locktång är lyckligtvis inte särskilt svårt och resultatet blir vackert. Börja med torrt hår för en långvarig effekt. Sätt på locktången och dela upp håret i sektioner. När locktången har värmts upp kan du börja. Ta en hårtuss och placera locktången i håret. Snurra håret runt locktången och håll kvar i några sekunder. Släpp sedan och gör samma sak med de andra hårstråna. Låt dina lockar svalna och skaka sedan ur dem. Spraya hårspray i håret för att få det att sitta ännu längre! Använd ett värmeskydd innan för att skydda ditt hår.

Hur gör man lockar utan locktång?

Lyckligtvis kan du också locka håret utan en locktång. För att göra detta, fukta håret och gör sedan snäva flätor. Du kan också använda papillotter. Låt håret torka eller använd en hårtork. Dessutom, efter att ha tvättat håret, kan du också vrida det i klasar och säkra det med hårnålar så att det torkar till lockar. För snabba, värmefria resultat, använd en papiljott utan värme. Dessa tekniker kommer att ge dig vackra lockar utan locktång.

Hur får man lockar utan locktång?

Att få lockar utan locktång är möjligt på flera sätt. Ett populärt alternativ är att göra flätor eller snurra fuktigt hår i papiller innan det torkar. Du kan också dela upp håret i sektioner efter schamponering och fästa dem med hårnålar så att det torkar till lockar. Ett värmefritt alternativ är en locktång som inte värmer.

Vad är en bra locktång?

Vad som är en bra locktång beror på dina specifika behov och hårtyp. I allmänhet är keramiska locktänger populära på grund av deras jämna värmefördelning och mindre risk för hårskador. Justerbara temperaturinställningar är viktiga för att anpassa värmen till din hårtyp. Storleken på locktången avgör lockstorleken, så välj efter dina behov. För frågor kommer vår personal gärna att hjälpa till.

Vad är den bästa locktången?

Vilken som är den bästa locktången beror på din hårtyp och stylingpreferenser. Generellt anses locktänger från välkända varumärken som BaByliss och GHD vara de bästa. Välj en locktång med rätt diameter för din önskade lockstorlek och en justerbar temperatur för att undvika skador. Det kan vara bra att läsa recensioner innan du gör ditt val. Vår personal är också alltid redo att ge dig råd.

Hur fungerar en locktång?

En locktång fungerar genom att använda värme för att locka håret. Du ställer in önskad temperatur, klämmer fast ett hårstrå mellan plattorna på den heta tången och roterar tången runt håret. Värmen gör att hårstrået behåller sin form tillfälligt. Efter några sekunder släpper du hårstrået och behåller det i en lock. Upprepa detta tills du har haft alla strån. Det är så du får dina önskade curlresultat.

Vilken temperatur går locktänger upp till?

Locktänger kommer med olika maxtemperaturer: 180 grader, 190 grader, 200 grader, 210 grader, 220 grader och 230 grader. Se till att du använder lägsta möjliga temperatur för tunt hår.

Finns det några sladdlösa locktänger?

Ja, det finns det! Väldigt smidigt när du snabbt vill locka håret på språng. Tången är uppladdningsbar och kan hålla i upp till en och en halv timme.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.