fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Hårvård

Varje dag är en ny chans att glänsa och det börjar med hur vi tar hand om vårt hår. Hårvårdär mer än en rutin: det är en ritual som framhäver hårets skönhet ochskyddar det.

Sortering

Per sida
Kategori
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Vikten av god hårvård

God hårvård är viktigt för att bibehålla ett friskt och levande hår. Det förebygger problem som torrhet, skador och kluvna toppar. På så sättkommer ditt hår alltid att se bäst ut. Dessutom kan en lämplig hårvårdsrutin hjälpa till att behandlaspecifika tillstånd som mjäll eller håravfall.

Hårvård: byggstenarna i en bra rutin

Grunden fören bra rutin ligger i att använda rätt hårvård ochprodukter som passar dina hårtyper och behov. En fungerande rutin består inte bara av att tvätta håret: deninnefattar steg som samverkar för att ge näring ,skydda och hålla håret i optimalt skick.

  • Schampo och balsam är grunder na: det är viktigt att välja rätt schampo. Det ska passa din hårtyp, t.ex. torrt, fett, blandat, färgat eller skadat hår. På grund av detta har det specifika behov. Ett milt schampo för daglig användning rengör håret och hårbotten utan att ta bort naturliga oljor, medan specialschampon som mjällskydd eller volymförstärkande alternativ löser specifika problem. Leta efter ett lämpligt schampo för dina behov. Dessutom förseglar balsam håret efter tvätt, ger näring och slätar ut håret. Detta gör det lättare att kamma igenom. Genom att använda ett balsam som passar din hårtyp bibehåller det fuktbalansen och skyddar mot yttre skador.
  • Djupare näring med hårmasker och oljor: Denna form av hårvård ger intensiv återfuktning och näring. De är viktiga för att reparera skadat hår, förbättra hårstrukturen och tillföra glans. Beroende på hårets typ och skick kan du välja återfuktande, reparerande eller stärkande masker.
    Naturlig hårvård med oljor som arganolja, kokosnötsolja eller jojobaolja ger näring på djupet och är utmärkt för att släta ut håret. Det ger också glans och minskar frissighet. De kan användas i både fuktigt och torrt hår och är särskilt bra för torra eller skadade hårtoppar.
  • Leave-in-produkter för skydd och näring: Denna lätta hårvård lämnas kvar i håret efter tvätt för att ge kontinuerlig återfuktning. Det skyddar också håret mot värme och miljöpåverkan samt gör håret lättare att kamma. Om du regelbundet använder värmestylingverktyg är en värmeskyddande produkt nödvändig för att skydda håret mot skador från höga temperaturer.
  • Stylingprodukter som pricken över i:et: beroende på stylingpreferenser och hårtyp kan hårvårdsprodukter som gel och mousse hjälpa till att forma och fixera håret. De ger inte bara det önskade utseendet utan kan också innehålla närande ingredienser som håller håret friskt. Som pricken över i:et och för att hålla frisyren i form längre kan du välja en hårspray som passar dina behov.

Hårvård för de vanligaste hårtypernaFör varje hårtyp finns det en specifik hårvård med produkter som är utformade för att tillgodose dess unika behov. Fint hår kan lätt bli oljigt och saknar ofta volym. Hårvård som kan hjälpa till med detta är ett volymgivande schampo och balsam. Denna hårvård är speciellt utformad för att hålla håret lätt och luftigt utan att tynga ner det. Dessutom kan en lätt leave-in spray ge fukt och ett volymgivande puder eller gran kan ge extra fyllighet vid hårrötterna.

Tjockt hår kan vara svårt att hantera och det tenderar ibland att bli torrt eller frissigt. Använd därför ett återfuktande schampo och balsam för att återfukta och ge näring åt håret. Att varje vecka använda en djupt vårdande hårinpackning kan också ge extra näring för att minska frissighet. Använd ett serum eller en hårolja dagligen för att få mjukhet och glans.

Lockigt hår tenderar att vara torrt och kräver hårvård som bevarar fukten och i slutändan förbättrar lockarnas definition. Du kan uppnå detta genom att använda fuktgivande schampo och balsam som är särskilt utformade för lockar. Det ger fukt utan att störa de naturliga oljorna. Du kan också applicera en lockkräm, leave-in-balsam eller hårmask för lockigt hår. Detta ger fukt och näring på djupet, vilket i slutändan definierar dina lockar och kontrollerar friss.

Skadat hår från färgning, värmestyling eller kemiska behandlingar behöver återställande vård. För detta kan du använda ett återuppbyggande schampo och balsam som stärker håret och hjälper till att reparera skador. En proteinbehandling kan också hjälpa till att stärka och reparera hårets struktur. Ett leave-in-balsam kan dessutom skydda mot ytterligare skador som orsakas av styling och miljöpåverkan.

Fett hår blir snabbt fett vid rötterna och kräver regelbunden rengöring, detta kan du utföra med ett balanserande eller renande schampo. Det tar bort överflödiga oljor utan att torka ut hårbotten. Du kan också applicera ett lätt balsam i topparna för att förhindra att rötterna blir feta för snabbt. Du kan använda torrschampo för en snabb uppfräschning mellan tvättarna.

En känslig hårbotten som kliar, är röd eller flagnar kräver varsam vård. Du kan behandla den med ett schampo för känslig hårbotten som är fritt från starka kemikalier, dofter och sulfater. Lugnande balsam kan dessutom minska irritationen och göra håret mjukt. Du kan också så småningom välja en hårbottenbehandling med specifik hårvård för att lugna irritation och förbättra hårbotten.

Hårvård för män

Hårvårdär inte bara för kvinnor, även män behöver en hårvårdsrutin som passar deras unika hårtyp och eventuella hårproblem. Oavsett om det handlar om att hantera ett fylligt hår eller bekämpa håravfall finns det produkter och tekniker som är särskilt utformade för hårvård för män.

Du kan hitta den bästa hårvården på Salontotal.se

Varje hårtyp kräver en unik hårrutin med specifika produkter som är utformade för att möta dess behov. Det är viktigt att välja produkter som passar inte bara för din hårtyp utan också för eventuella hårproblem som du vill ta itu med. Genom att lyssna på ditt hår och dess reaktion på olika hårvårdsprodukter kan du utveckla en rutin som passar dig perfekt.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.