fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4/5

Hårtork

Letar du efter en hårtork av god kvalitet? På Salontotal.se hittar du ett stort urval. Föntorkning är en viktig del av många hårstylingrutiner. Oavsett om du är ute efter volym, släthet eller en snabb torkning kan rätt hårtork göra stor skillnad. läs mer >

Sortering

Per sida
Featured
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Hårtorkens användningsområde

För att torka ditt hår är i princip vilken hårtork som helst lämplig. Det du behöver ta hänsyn till är till exempel hårets tjocklek. Beroende på det väljer du en mild eller en stark enhet. Det finns också ett antal faktorer som spelar in när du stylar ditt hår. Vill du styla håret exakt med en hårtork? Då är det bra att ha ett smalt blåsmunstycke. Vill du torka lockigt hår vackert? Använd då en diffusor. Detta gör att ditt hår torkar mer naturligt. Om du lider av torrt och frissigt hår, välj en hårtork med jonisk teknik. De negativa jonerna gör ditt hår mindre benäget att torka ut. Om du har känsligt eller färgat hår ska du välja en keramisk hårtork. Den fördelar värmen jämnt genom håret så att inget hårstrå blir överhettat. Det visar bara hur många faktorer som kan spela roll!

Hur ofta du använder hårtorken

Beroende på hur ofta du kommer att använda hårtorken rekommenderar vi en med AC- eller DC-motor. Om du använder den nästan dagligen ska du köpa en med AC-motor. Detta skyddar ditt hår och förhindrar torrhet och frissighet. Detta är viktigt eftersom håret har kort tid på sig att återhämta sig om det fönas dagligen. En AC-motor har också en längre livslängd. Använder du apparaten mindre ofta? Då ska du välja en DC-motor. Den har ett något lägre pris, är mindre i storlek och väger mindre. Detta är mycket praktiskt att ta med sig till exempel på resan.

Vanliga frågor om en hårtork

Vad är en bra hårtork?

Det beror helt och hållet på din hårtyp och dina preferenser. Gillar du till exempel att föna håret dagligen? Då ska du välja en hårtork med AC-motor. Den skyddar ditt hår och förhindrar torrhet och frissighet. Använder du hårtorken ibland? Välj då en DC-motor. Den är något billigare, mindre i storlek och lättare i vikt.

Hur fönar du håret?

Börja med handdukstorkat hår och använd värmeskydd. Kamma sedan igenom håret ordentligt och dela upp det i flera sektioner. Med tjockt hår kan detta vara tre eller fyra, med tunnare hår två. Börja sedan torka längst ner och ta långsamt tag i delar av håret varje gång. Du kan använda en borste eller kam för att göra detta på ett mer kontrollerat sätt.

Vilken hårtork för lockar?

I princip kan du använda vilken hårtork som helst för dina lockar, så länge den har en diffusor. På så sätt kan du torka håret naturligt utan att förstöra de vackra lockarna. Det förhindrar också torrt och frissigt hår.

Köpa en hårtork: vad ska man se upp för?

När du köper en hårtork, var uppmärksam på dess kraft och specialfunktioner. Professionella inom hårbranschen rekommenderar en sådan minsta wattstyrka på 1750. Detta är bra för de flesta hårtyper. Om du har mycket tjockt hår, köp en med 1900 eller 2000 watt. Då kommer du att få en snabbare torktid. Dessutom kan en hårtork ha joniska och keramiska funktioner. Den förstnämnda förhindrar uttorkning och den sistnämnda fördelar värmen jämnare över huvudet.

Hur varm kan en hårtork bli?

En hårtork kan nå temperaturer på upp till 100 grader. Detta beror naturligtvis helt och hållet på vilken inställning du sätter den i. För att minimera skadorna på ditt hår rekommenderar vi lägsta möjliga temperatur. Detta kommer bara att göra ditt hår mindre benäget att torka.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.