fri frakt från 780 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.4/5

Hårtork

Letar du efter en hårtork av god kvalitet? På Salontotal.se hittar du ett brett utbud. Hur väljer du den hårtork som passar dig bäst? Ta själv reda på vad du letar efter i apparaten. Om du till exempel inte har ett uttag i närheten bör du vara uppmärksam på kabelns längd. Blåsstyrkan är också en faktor som är mycket viktig, eftersom den avgör hur snabbt ditt hår torkar. Med en hårtork från vårt sortiment kommer ditt hår att torka vackert glänsande och du kommer att ha väldigt lite jobb att göra!

Sortering

Per sida
Featured
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Hårtorkens syfte

För att torka håret är i princip vilken hårtork som helst lämplig. Vad du måste ta hänsyn till är till exempel din hårtjocklek. Beroende på det väljer du en mild eller stark apparat. Det finns också ett antal faktorer att ta hänsyn till när du stylar ditt hår. Vill du styla håret exakt med en hårtork? Då är det bra att ha ett smalt blåsmunstycke. Vill du torka lockigt hår vackert? Använd då en diffusor. Den ser till att ditt hår torkar mer naturligt. Om du lider av torrt och frissigt hår ska du välja en hårtork med jonisk teknik. De negativa jonerna ser till att ditt hår torkar ut mindre snabbt. Med känsligt eller färgat hår ska du i stället leta efter en keramisk hårtork. Med dessa fördelas värmen jämnt över hela håret, så att inga hårstrån överhettas. Det visar bara hur många faktorer som kan spela in!

Användningsfrekvens för hårtork

Beroende på hur ofta du kommer att använda hårfönen rekommenderar vi en hårfön med en växelströms- eller likströmsmotor. Om du ska använda den nästan dagligen ska du köpa en med växelströmsmotor. Detta kommer att skydda ditt hår och förhindra torrhet och frissighet. Detta är viktigt eftersom håret har lite tid att återhämta sig om det fönas dagligen. En växelströmsmotor har också en längre livslängd. Använder du apparaten mindre ofta? Välj då en likströmsmotor. Den är lite lägre i pris, mindre i storlek och är lättare i vikt. Detta är mycket praktiskt att ta med sig när du till exempel reser.

 

Vanliga frågor om en hårtork

Vad är en bra hårtork?

Det beror helt och hållet på din hårtyp och dina preferenser. Gillar du till exempel att föna håret dagligen? Välj då en hårtork med växelströmsmotor. Det skyddar ditt hår och förhindrar torrhet och frissighet. Använder du hårfönen ibland? Välj då en likströmsmotor. Den är något billigare, mindre i storlek och lättare i vikt.

Hur blåser du ditt hår?

Börja med handdukstorkat hår och använd värmeskydd. Kamma sedan håret noggrant och dela upp det i flera sektioner. Med tjockt hår kan detta vara tre eller fyra, med tunnare hår två. Börja sedan med att torka längst ner och ta sakta tag i bitar av håret för varje gång. Du kan använda en borste eller kam för att göra detta på ett mer kontrollerat sätt.

Vilken hårtork för lockar?

I princip kan du använda vilken hårtork som helst för dina lockar, så länge den har en diffusor. Detta gör att du kan torka ditt hår naturligt utan att trassla in det vackra gänget av lockar. Det förhindrar också torrt och frissigt hår.

Att köpa en hårtork: vad ska man tänka på?

När du köper en hårtork ska du vara uppmärksam på dess effekt och specialfunktioner. Anställda inom hårbranschen rekommenderar en sådan minsta effekt på 1750 watt. Detta är bra för de flesta hårtyper. Om du har mycket tjockt hår ska du köpa en på 1900 eller 2000 watt. Då får du en snabbare torktid. Dessutom kan en hårtork ha joniska och keramiska funktioner. Den förstnämnda förhindrar uttorkning och den sistnämnda fördelar värmen jämnare över huvudet.

Hur varm blir en hårtork?

En hårtork kan nå temperaturer på upp till 100 grader. Detta beror förstås helt och hållet på vilken inställning du sätter den i. För att minimera skadorna på ditt hår rekommenderar vi en så låg temperatur som möjligt. Detta kommer dock inte att torka håret lika snabbt.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.