fri frakt från 780 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.3/5

Hårtork

Letar du efter en hårtork av god kvalitet? På Salontotal.se hittar du ett brett utbud. Hur väljer du den hårfön som passar dig bäst? Ta själv reda på vad du vill ha i en apparat. Om du till exempel inte har ett uttag i närheten bör du vara uppmärksam på kabelns längd. Blåsstyrkan är också en mycket viktig faktor, eftersom den avgör hur snabbt håret torkar. Med en hårtork från vårt sortiment kommer ditt hår att torka vackert glänsande och du kommer att ha väldigt lite jobb att göra!

Sortering

Per sida
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Hårtorkens syfte

För att torka håret kan du använda vilken hårtork som helst. Du måste till exempel ta hänsyn till din hårtjocklek. Beroende på detta väljer du en mild eller stark enhet. Det finns också ett antal faktorer att ta hänsyn till när du stylar ditt hår. Vill du styla ditt hår exakt med en hårtork? Då är det bra att ha ett smalt blåsmunstycke. Vill du torka lockigt hår vackert? Använd sedan en diffusor. Det ser till att håret torkar mer naturligt. Om du lider av torrt och frissigt hår ska du välja en hårtork med jonisk teknik. De negativa jonerna ser till att håret torkar ut mindre snabbt. Om du har känsligt eller färgat hår ska du istället välja en keramisk hårtork. Med dessa hårstrån fördelas värmen jämnt över hela håret, så att inga hårstrån blir överhettade. Det visar hur många faktorer som kan spela in!

Användningsfrekvens för hårtork

Beroende på hur ofta du kommer att använda hårtorken rekommenderar vi en hårtorr med AC- eller DC-motor. Om du ska använda den nästan dagligen ska du köpa en med växelströmsmotor. Detta skyddar håret och förhindrar torrhet och frissighet. Detta är viktigt eftersom håret inte hinner återhämta sig om det fönas dagligen. En växelströmsmotor har också en längre livslängd. Använder du apparaten mindre ofta? Välj då en likströmsmotor. Den är lite billigare i pris, mindre i storlek och lättare i vikt. Det är mycket praktiskt att ta med sig på resan, till exempel.

Köp hårtork på Salontopper

Vill du torka och styla håret snabbare med den bästa hårtorken från Salontopper? Då kan du enkelt beställa via vår webbshop. Om du köper flera produkter till ett värde av minst 35 euro är fraktkostnaderna helt gratis. Om du gör din beställning före kl. 22.00 söndag-fredag gör vi vårt bästa för att leverera den hem till dig redan nästa dag. Så praktiskt om du inte kan vänta på de silkeslena locken! Har du frågor om en produkt eller annat? Vänligen kontakta vår kundtjänst. De är tillgängliga måndag till fredag från 9:00 till 21:00 och lördag från 10:00 till 16:00. Vi hjälper dig gärna!

Vanliga frågor om hårtorkar

Vad är en bra hårtork?

Det beror helt på din hårtyp och dina preferenser. Gillar du till exempel att föna håret dagligen? Välj då en hårtork med växelströmsmotor. Det skyddar håret och förhindrar torrhet och frissighet. Använder du hårtork ibland? Välj då en likströmsmotor. Den är något billigare, mindre i storlek och lättare i vikt.

Hur blåser du ditt hår?

Börja med handdukstorkat hår och använd värmeskydd. Kamma sedan håret noggrant och dela upp det i flera sektioner. Med tjockt hår kan det vara tre eller fyra, med tunnare hår två. Börja sedan med att torka längst ner och ta sakta tag i delar av håret varje gång. Du kan använda en borste eller kam för att göra detta på ett mer kontrollerat sätt.

Vilken hårtork för lockar?

I princip kan du använda vilken hårtork som helst för dina lockar, så länge den har en diffusor. På så sätt kan du torka håret på ett naturligt sätt utan att trassla in dina vackra lockar. Det förhindrar också torrt och frissigt hår.

Köpa en hårtork: vad ska du tänka på?

När du köper en hårtork ska du vara uppmärksam på dess effekt och specialfunktioner. Anställda inom hårindustrin rekommenderar en sådan minsta effekt på 1750 watt. Detta är bra för de flesta hårtyper. Om du har mycket tjockt hår ska du köpa en med 1900 eller 2000 watt. Då får du en snabbare torktid. Dessutom kan en hårtork ha joniska och keramiska funktioner. Den förstnämnda förhindrar uttorkning och den sistnämnda fördelar värmen jämnare över huvudet.

Hur varm blir en hårtork?

En hårtork kan nå temperaturer på upp till 100 grader. Detta beror naturligtvis helt och hållet på vilken miljö du placerar den i. För att minimera skadorna på håret rekommenderar vi en så låg temperatur som möjligt. Det torkar dock inte håret lika snabbt.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.