fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Schampo

I jakten på den perfekta hårvårdsrutinen är valet av rätt schampo ettviktigt steg. Med en uppsjö av alternativ på marknaden kan det vara svårt att veta vad som verkligen fungerar för din unika hårtyp och dina behov: från schampon för färgat hår till sulfatfria formuleringar. Låt ossutforska schampovärlden och leta efter din perfekta produkt.

Sortering

Per sida
Hairtype
Featured
Problem med hårbotten
 • visa allt
 • visa mindre
Problem med håret
Ingredienser
 • visa allt
 • visa mindre
Typ av gåva
Kategori
 • visa allt
 • visa mindre
Pris
 • visa allt
 • visa mindre
Varumärke
 • visa allt
 • visa mindre

 

Schampo: olika typer och deras huvudingredienser

Vi ger dig en kort översikt över de vanligaste schampona.

 • Schampoför färgat hår: dessa schampon är speciellt utformade för att skydda färgathår och bevara färgens livskraft. De innehåller ofta UV-filter för att skydda håretmot bl.a. solskador som kan bleka fär gen.Ingredienser som antioxidanter och fuktgivare hjälper till att stärka hårets struktur ochförhindra uttorkning, vilket hjälper färgen att hålla sig vacker längre.
 • Anti-mjällschampo: detta riktar sig till personer som lider av mjäll och en kliande hårbotten. Dessa schampon innehåller aktiva ingredienser som zinkpyrithion, ketokonazol eller tjära. Dessa ingredienser har svampdödande egenskaper som hjälper till att kontrollera Malassezia-jäst, en vanlig orsak till mjäll. De lugnar också irriterad hårbotten och minskar fjällning.
 • Volymschampo: perfekt för fint eller tunnhårigt hår. Dessa schampon innehåller lättviktsformler som inte tynger ner håret med ingredienser som panthenol (vitamin B5). Detta tränger in i håret för att återfukta och förtjocka det inifrån, vilket gör att håret ser fylligare och mer voluminöst ut utan att tynga ner håret.
 • Sulfat- och parabenfritt schampo: dessa schampon är skonsammare mot hår och hårbotten, vilket är perfekt för personer med känslig hud eller de som föredrar mer naturliga hårvårdsprodukter. Utan starka rengöringsmedel som sulfater rengör de håret utan att avlägsna de naturliga oljorna. Detta håller håret återfuktat och friskt.
 • Silverschampo: speciellt utformat för grått, vitt eller blekt hår. Dessa schampon hjälper till att neutralisera oönskade gula eller kopparfärgade toner tack vare de lila eller blå pigmenten. De förstärker de kalla tonerna i håret, vilket gör att det ser fräschare och ljusare ut. Dessutom ger de vanligtvis återfuktning och skydd för att förbättra hårets kondition.

Kolla in alla typer av schampon enkelt via vår webbplats.

Ett schampo för ditt hårproblem

För varje hårproblem finns det en lösning och olika typer av schampon som kanhjälpadig med det.

 • Håravfall: leta efter produkter som stimulerar hårbotten och stärker hårsäckarna. Ingredienser som biotin, koffein och minoxidil kan vara effektiva här. Ett schampo mot håravfall med koffein eller biotin kan hjälpa till att stärka hårrötterna. Överväg också att använda ett serum eller en behandling som innehåller minoxidil för att stimulera hårväxten.
 • Torrhet: vid torrhet är återfuktning avgörande. Använd återfuktande schampo och balsam. Använd regelbundet en djupvårdande hårinpackning. Välj ett sulfatfritt schampo med återfuktande ingredienser som arganolja, sheasmör eller kokosolja.
 • Skadat hår från värme eller kemiska behandlingar: begränsa exponeringen för värme och kemiska processer när det är möjligt. Använd dessutom skyddande produkter före och efter styling. Ett återuppbyggande schampo och balsam med proteiner som keratin hjälper till att reparera hårstrukturen. Ett leave-in-balsam eller serum med värmeskydd är också viktigt när du använder värmestylingverktyg.
 • Frissigt hår: hantera frissighet genom att återfukta och mjuka upp håret. Undvik att tvätta med hett vatten eftersom det kan öppna nagelbanden och i slutändan leda till mer frissigt hår. Leta efter silikonfria serum eller oljor som arganolja som kan hjälpa till att släta ut håret och minska frissigheten. Naturligtvis kan ett anti-frizz schampo och balsam också hjälpa till med detta.
 • Kluvna toppar: regelbunden trimning är den enda lösningen för kluvna toppar, men vissa produkter kan hjälpa till att förhindra ytterligare kluvna toppar. En leave-in-behandling eller hårolja som tätar hårtopparna kan tillfälligt hjälpa till att förbättra utseendet på kluvna toppar. För detta, leta efter produkter med naturliga oljor eller silikoner.
 • Oljigt hår: först och främst är det viktigt att inte tvätta håret för ofta. Detta kan faktiskt stimulera talgproduktionen. Använd till exempel torrschampo mellan tvättarna för att absorbera överflödigt fett. Ett balanserande eller klargörande schampo kan hjälpa till att reglera talgproduktionen utan att torka ut hårbotten. Använd dessutom ett lätt balsam bara för ändarna av håret.

Hitta det bästa schampot på Salontotal.se

Sökandet efter det perfekta schampot för din hårtyp behöver inte vara en oändlig resa. Fokusera på dina specifika behov och förstå ingrediensernas kraft. Det hjälper dig att hitta en produkt som inte bara rengör ditt hår, utan också ger det näring och skydd.

Vanliga frågor och svar

Hur använder man ett schampo?

Varje produkt används naturligtvis på olika sätt, men en standardmetod för att tvätta håret är följande: - Steg 1: blöt håret från rot till topp - Steg 2: applicera schampo på hårrötterna och längderna - Steg 3: massera in produkten i hårbotten och håret tills det skummar - Steg 4: skölj ur allt skum ur håret - Steg 5: det är bäst att tvätta håret två gånger. Så upprepa steg 1 till steg 4.

Vilket schampo är bra för mitt hår?

Vad ditt hår behöver beror helt och hållet på hårets typ och skick. Är ditt hår rakt eller lockigt? Har du din egen färg, färgar eller blonderar du håret? Är ditt hår friskt eller skadat? Alla faktorer som spelar roll för valet av produkt. Filtrera de olika faktorerna på den här sidan för att ta reda på vad ditt hår behöver.

Vilket är det bästa schampot mot håravfall?

Många märken har en linje mot håravfall och tunnare hår. Dessa inkluderar schampon mot håravfall som hjälper till att bevara eller stärka ditt hår. Exempel inkluderar. Aromase Anti Hair Loss Essential, AVEDA Invati Advanced Exfoliating Light och Indola Innova Root Activating.

Vad är ett milt schampo?

Många söker milda eller skonsamma hårprodukter eftersom deras hår eller hårbotten är känslig. Ett vanligt problem är då torrhet eller klåda i hårbotten. Detta kan orsakas av sulfater som tillsätts i hårprodukter. Om du är ute efter en mild rengöring av hår och hårbotten ska du leta efter ett schampo utan sulfater.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.