fri frakt från 780 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.3/5

Schampo

Schampo är en hårvårdsprodukt som används för att avlägsna smuts, olja och produktrester från hår och hårbotten. Naturligtvis börjar tvätt och vård av håret alltid med ett bra schampo! På Salontopper har vi ett brett utbud av professionella schampon för alla typer av hårtyper. Barbershampon är starkare och innehåller i allmänhet fler och bättre ingredienser än en vanlig privat märkesprodukt eller apoteksprodukt. Och du vill också ha det bästa för ditt hår!

Sortering

Per sida
Hairtype
Featured
Problem med håret
Ingrediënten
Typ av gåva
Kategori
 • visa allt
 • visa mindre
Pris
 • visa allt
 • visa mindre
Varumärke
 • visa allt
 • visa mindre

Det bästa schampot

Du letar efter en bra tvättrutin för ditt hår. Så var börjar du? Salontotal har många olika typer av professionella schampon och det finns säkert ett som passar dig. Du behöver bara titta på vad ditt hår behöver och vilka preferenser du har. Vill du ha ett sulfatfritt, veganskt eller bara ett lockigt schampo? Från lockigt till blont hår, veganskt till grymtfritt och torrt eller oljigt hår - det finns lämpliga produkter för alla hårtyper, önskemål och problem.

Typer av schampo för hår

Först och främst finns det naturligtvis en skillnad mellan schampo från frisören och schampo från en apotekskassa eller ett eget märke. Barber-produkter innehåller i allmänhet en högre koncentration av aktiva ingredienser och ofta ingredienser av bättre kvalitet. De innehåller dock mindre vatten och du behöver därför mindre av en professionell produkt när du tvättar ditt hår.

Idag finns det många olika typer av frisörschampo från populära märken som Kérastase, Wella och alla har sin egen syn på hårprodukter. Dessutom fungerar de också för olika hårproblem eller behov. En lista över populära och viktiga typer med en överblick;

Shampoo Bar: en ny trend är att använda så lite plast som möjligt. Många märken har därför tagit fram schampobars som är plastfria. Detta är i princip en tvål från förr, men med dagens ingredienser och kunskap! Schampobaren har till och med åtagit sig att göra schamponering plastfri.

Veganskt schampo: Fler och fler människor är medvetna om den påverkan de har. De vill till exempel inte längre använda animaliska produkter och blir därför veganer. Som vegan vill du inte heller ha några animaliska ingredienser i dina hygienprodukter, vilket är anledningen till att fler och fler märken tillverkar sina hårprodukter på detta sätt och därmed även veganskt schampo.

Schampo utan sulfater och parabener: En annan utveckling är att människor i allt högre grad vill återgå till naturliga och milda ingredienser i kroppsvårdsprodukter. På grund av denna utveckling finns det också fler och fler märken med paraben- och sulfatfria schampon.

Torrschampo : Om du inte har tid att tvätta håret och ändå lider av oljigt hår finns det alltid torrschampo. Det räcker naturligtvis inte för en hel tvätt, men ger dig precis den uppfräschning du behöver.

Silverschampo: För många blondiner är det ett måste, och du kan inte heller vara utan det när du har grått eller vitt hår. Silverschampo ser till att gula och varma toner i ditt blonda, vita eller gråa hår neutraliseras av violetta pigment för att få och behålla den önskade färgtonen i håret.

Schampo mot håravfall: Ett vanligt problem är tunnare hår och håravfall. Schampo mot håravfall kan hjälpa till med detta genom att stimulera hårväxten och rengöra håret på ett skonsamt sätt. Detta görs genom att tillsätta ingredienser som stimulerar hårväxten. Välkända linjer är Aveda Invati Advanced, Bumble and Bumble Thickening, Kérastase Genesis och Genesis Homme för män.

Anti-skällschampo: Ett vanligt problem är tyvärr mjäll, och det är en förlängning av andra problem i hårbotten. Det finns alltså flera schampon för hårbotten, mot mjäll, oljiga rötter och rötter och känslig hårbotten.

 

Ofta ställda frågor

Hur använder du ett schampo?

Varje produkt används naturligtvis på olika sätt, men en standardmetod för att tvätta håret är följande:

 • Steg 1: Blöt håret från rot till topp.
 • Steg 2: applicera schampo på hårets rötter och längder.
 • Steg 3: Massera in produkten i hårbotten och håret tills den skummar.
 • Steg 4: Skölj ut allt skum noggrant ur håret.
 • Steg 5: Det är bäst att tvätta håret två gånger. Upprepa steg 1 till 4.

Vilket schampo är bra för mitt hår?

Vad ditt hår behöver beror helt och hållet på dess typ och skick. Är ditt hår rakt eller bara lockigt? Har du en egen färg, färgar du ditt hår eller blonderar du det? Är ditt hår friskt eller skadat? Alla faktorer som spelar en roll i valet av produkt. Filtrera de olika faktorerna på den här sidan för att ta reda på vad ditt hår behöver.

Vilket är det bästa schampot mot håravfall?

Många märken har en linje mot håravfall och tunnare hår. Dessa inkluderar schampon mot håravfall som hjälper till att bevara eller stärka ditt hår. Exempel är Kérastase Densifique Bain Densite, AVEDA Invati Advanced Exfoliating Light och Indola Innova Root Activating.

Vad är milt schampo?

Många människor letar efter milda eller skonsamma hårprodukter eftersom deras hår eller hårbotten är känslig. Ett vanligt problem är då uttorkning eller klåda i hårbotten. Detta kan orsakas av sulfater som tillsätts i hårprodukter. Om du vill ha en mild rengöring av hår och hårbotten ska du välja ett sulfatfritt schampo.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.