fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Nagelfil

En nagelfil används för att underhålla naglarna. Med en fil formar du naglarna och slätar ut nagelkanterna. Det finns alla typer av nagelfilar på marknaden för olika naglar (t.ex. naturliga naglar, akryl- eller gelnaglar). Letar du efter en bra nagelfil? Du hittar dem hos Salontopper!

 

Sortering

Per sida
Kategori
Pris
Varumärke

Nagelfil naglar

En fil är ofta tillverkad av metall, kartong, glas eller trä. Vilken typ av material som är bäst för dig beror på spiken. Populära typer är:

 • Standardnagelfil: Många konsumenter och salonger har förmodligen en sådan fil liggande. Den här fungerar dubbelsidigt och har två olika typer av grus på varje sida. De passar faktiskt till alla naglar och säljs i stor utsträckning.
 • Glasnagelfil: är tillverkad av glas, har fina korn och är mycket hållbar. Den är perfekt för att förfina och forma naglarna och jämna ut bucklor på nagelytan.
 • Elektrisk nagelfil: används främst av nagelproffs eller konsumenter som har stor erfarenhet av manikyr. Den är elektrisk och fixerar/reparerar trasiga naglar enkelt och snabbt.
 • Keramisk nagelfil: är perfekt för svaga och sköra naglar, eftersom den är mycket skonsam mot den naturliga nageln.
 • Buffertblock: har olika korn på varje sida, så du kan använda ett buffertblock för att bland annat forma och ta bort kanter. Ett buffertblock är oumbärligt under en manikyr (hemma).

Hur använder man en nagelfil?

När du filar dina naglar är det viktigt att tänka på några saker. Det är viktigt att fila naglarna i en enda riktning (mot mitten av nageln), för om du fortsätter att fila upp och ner kommer det att uppstå tryck på nageln och sprickor kan uppstå. Du får inte heller ta bort för mycket från sidorna, annars kan naglarna spricka. På naturliga naglar ska du alltid använda ett fint korn, så att naglarna inte skadas eller splittras.

Den bästa nagelfilen

En nagelfil är ett måste när du underhåller naglarna, men det är viktigt att välja den bästa nagelfilen för dina naglar. Det är inte bara typen av material som är viktig, utan även gruset. Med grus avses granulärt material. Ju högre kornstorlek, desto jämnare känns nagelfilen. Du kan använda följande kornstorlekar: 80 är mycket grovt, 100 grovt, 120 medelgrovt, 180 medelgult, 240 fint, 2400 mycket fint och 3600+ är för polering.

Hos Salontopper hittar du bra nagelfilarer från bland annat NailPerfect. Vi förklarar gärna vilken som är bäst att använda för vilken effekt:

 • Halfmoon 150/150: används för att forma naglarna efter produktplacering och för att blanda ut tips.
 • Halfmoon 180/180: används för att avlägsna produkten och är också lämplig för naturliga naglar under förberedelseförfarandet.
 • Halfmoon 240/240: perfekt för att forma gelnaglar, även lämplig för att förbereda tunna och skadade naglar.
 • Halfmoon 100/180: lämpar sig för att forma och avsluta nageln.
 • Jumbo 150/180: används för att forma naglarna (efter applicering av produkten) och för att blanda ut tips.
 • 180 Grit: eliminerar djupa linjer i produkten före polering och är lämplig för användning på den naturliga nageln under förberedelseförfarandet.
 • Svampbuffert: används för att polera naglar.
 • Miracle Shine 600/4000: hjälper dig att polera dina naglar fint och smidigt. Använd den gröna sidan först och polera sedan naglarna med den vita sidan för att få en fin högglansig effekt.

 

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.