fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.9/5

Torrt hår

Lider du någonsin av torrt hår, men vet inte vad du ska göra åt det? Då är du inte ensam om det! Torkat hår är vanligt för många människor, men lyckligtvis finns det gott om lösningar för att få ditt hår återfuktat och glansigt igen. På den här sidan hittar du bland annat det bästa schampot för torrt hår och andra fina produkter som hjälper till att återställa dina torra lockar.


Sortering

Per sida
Hairtype
Featured
Problem med hårbotten
Problem med håret
Ingredienser
 • visa allt
 • visa mindre
Typ av gåva
Kategori
 • visa allt
 • visa mindre
Pris
 • visa allt
 • visa mindre
Varumärke
 • visa allt
 • visa mindre

Orsakerna till torrt hår

Det finns ingen specifik orsak till torrt hår. Överdriven exponering för solen, användning av hårda hårprodukter eller användning av värmeverktyg för ofta, till exempel, kan torka ut ditt hår. Har du lockigt hår? Då är det också mer sannolikt att du upplever torrhet i håret. Det beror på att denna hårtyp behöver mycket näring och återfuktning. Det är bra att veta vad som orsakar ditt torra hår så att du kan arbeta på en lösning.

Behandling av torrt hår: de bästa produkterna

Lyckligtvis finns det många produkter på marknaden som hjälper till att reparera uttorkat hår. Några bra hårprodukter som du inte får missa i din hårrutin är:

Schampo för torrt hår

Detta schampo är speciellt utformat för att återfukta och ge näring åt ditt hår utan att tynga ner det eller torka ut det. Vilket som är det bästa schampot för dig beror på din hårtyp. Ett bra schampo för torrt hår är viktigt för att få ditt hår friskt igen.

Hårinpackning torrt hår

Vill du återställa dina torra lockar intensivt? Då är en hårmask verkligen ett måste! En mask ger intensiv vård och näring till ditt hår, får det att kännas mjukt igen och återställer dess glans. Använd en hårinpackning minst en gång i veckan för att vårda ditt hår optimalt.

Oljor för torrt hår

En hårolja ger håret djupvård, glans och en härligt mjuk känsla. Gnugga några droppar olja i händerna och fördela det i längderna och topparna. Gör detta särskilt efter schamponering, när håret fortfarande är fuktigt, så att oljan kan tränga in väl. Du kommer att märka att ditt hår är återfuktat igen på nolltid.

De bästa oljorna för torrt hår är arganolja och kokosolja. Så leta efter denna ingrediens i en hårolja.

Att reparera torrt hår: praktiska tips

Förutom att använda rätt produkter finns det också några praktiska tips som hjälper till att reparera uttorkat hår:

 • Försök att inte tvätta håret för ofta, det kan torka ut det. Tvätta det 2-3 gånger i veckan. Använd ljummet vatten när du tvättar, eftersom för varmt vatten också kan torka ut håret.
 • Använd en mikrofiberhandduk eller en gammal T-shirt för att torka håret. Det är skonsammare mot håret än en vanlig handduk.
 • Försök att begränsa användningen av värmeverktyg (hårtork, plattång eller locktång). Använder du dem ändå? Använd alltid en värmeskyddande produkt och ställ in verktyget på den lägsta inställningen.
 • Besök frisören regelbundet för att trimma dina döda toppar. Det får ditt hår att se friskare ut och förebygger kluvna toppar.

Vill du veta mer om vad du kan göra åt torrt hår? Läs då bloggen: 10 tips mot torrt hår.

Få dina torra lockar att glänsa igen med ett bra schampo för torrt hår eller en närande hårinpackning. Ge ditt hår den vård det behöver och njut av friskt, glänsande och mjukt hår!

Vanliga frågor och svar

Vad ska jag göra åt torrt hår?

För att behandla torrt hår kan det vara klokt att använda återfuktande schampo och balsam. Tänk på att inte tvätta håret för ofta eftersom det också kan orsaka torrhet. Använd en hårinpackning ibland för extra vård och undvik värmekällor. Skydda också håret från solljus och klorerat vatten. Dessutom spelar näring och återfuktning en roll för att avhjälpa torrt hår.

Vad ska man göra åt torrt hår?

För att behandla torrt hår är det bäst att använda återfuktande schampon och balsam. Tvätta inte håret för ofta, det kan orsaka torrhet Dessutom är det bra att använda en hårinpackning då och då för att fylla på med fukt. Minimera användningen av värmekällor och skydda håret från solen. En hälsosam kost med tillräckligt fuktintag är också viktigt för ett återfuktat hår.

Torrt hår vad ska jag göra?

För att förbättra torrt hår är det bäst att använda återfuktande schampo och balsam. Minska schamponeringsfrekvensen och begränsa användningen av värmekällor. Applicera en djup konditioneringsmask ibland och skydda håret från solen. Dessutom hjälper näring och återfuktning till med hårets allmänna kondition.

Tips för torrt hår?

För att förbättra torrt hår är det bäst att använda återfuktande hårprodukter. Dessutom är det klokt att inte tvätta håret för ofta. Det är också smart att undvika värmekällor. Applicera en hårinpackning ibland och skydda håret från sol och klorerat vatten. Ät näringsrik mat, drick mycket vatten och överväg att använda håroljor för extra återfuktning.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.