fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.8/5

Hårtyp

Det är viktigt att känna till din hårtyp så att du kan ta hand om dina lockar på bästa sätt. Salontopper erbjuder hårprodukter för alla hårtyper. Oavsett om du har lockigt hår, skadat hår eller tunnare hår, i vårt sortiment hittar du de perfekta produkterna för din hårtyp.

Sortering

Per sida
Hairtype
Featured
Problem med hårbotten
  • visa allt
  • visa mindre
Problem med håret
Ingredienser
  • visa allt
  • visa mindre
Typ av gåva
Kategori
  • visa allt
  • visa mindre
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Handla efter hårtyp

Hitta i en översikt vilka produkter som bäst passar din hårtyp.

Afro hår

Frissigt hår kan definieras som tätt lockigt huvudhår. Håret består av massor av små lockar som verkar staplas på varandra. Håret är ofta torrt och kan vara sprött. Det är viktigt att använda fuktgivande produkter som återfuktar håret tillräckligt. Välj ett schampo och balsam speciellt för afrohår och använd en hårinpackning regelbundet för att ge det extra näring.

Skadat hår

Har du kluvna toppar, tråkigt hår och/eller hår som lätt går av? Då är chansen stor att ditt hår är skadat. Välj ett återuppbyggande schampo, balsam och hårinpackning som gör ditt hår friskt och glänsande igen. Tips: undvik att använda värmeverktyg! Låt ditt hår lufttorka så mycket som möjligt.

Kemiskt behandlat hår

Kemiskt behandlat hår behöver extra omsorg. Kemiska behandlingar inkluderar hårfärgning, hårborttagning och permanent. Denna vård behövs bland annat för att återställa håret. Använd ett schampo och balsam som är särskilt avsett för kemiskt behandlat hår. Se också till att du använder ett bra skydd mot värme och UV-strålar. Lägg till extra vård genom att använda en hårmask eller leave-in balsam.

Torrt hår

Har du frissigt hår och kluvna hårtoppar? Då är chansen stor att ditt hår är torrt. Använd främst återfuktande produkter för att ge håret extra fukt. Du kan också följa flera tips för torrt hår för att minimera torrt hår så mycket som möjligt.

Tjockt hår

Tjockt hår har en tendens att bli tungt och ohanterligt ibland. Använd ett schampo och balsam som är speciellt framtaget för tjockt hår, som inte tynger ner håret och ger bra återfuktning. Ett leave-in-balsam kan hjälpa till att göra jet-hår mer lätt hanterligt.

Tunnare hår

Om du märker att ditt hår blir tunnare är det viktigt att välja rätt vård. Satsa på hårprodukter som är speciellt framtagna för tunnare hår, dessa innehåller ingredienser som stimulerar hårväxten. Se också till att du får bra skalpvård. Ett hårväxtserum kan hjälpa till att stimulera hårväxten.

Fint hår

Saknar ditt hår volym och blir lätt slappt? Då har du fint hår. Använd hårprodukter som ger ditt hår volym. Det finns också många fina stylingprodukter, t.ex. mousse eller hårspray, som ger håret mer kropp och textur. Undvik hårprodukter som kan tynga ner ditt hår.

Färgat hår

När du har färgat håret vill du att det ska hålla så länge som möjligt. Använd därför produkter som är speciellt framtagna för färgat hår, eftersom de är utformade för att få färgen att hålla. Se också till att du har ett bra skydd mot värme och UV-strålning. Färgat hår får också utstå mycket, så använd alltid en hårinpackning och/eller leave-in balsam för att hålla håret friskt.

Lockigt hår

Lockigt hår lider ofta av frissighet och torrhet. Använd ett schampo och balsam speciellt för lockigt hår och se till att det är väl återfuktat. Ett leave-in-balsam eller en lockkräm kan hjälpa dig att hålla lockarna vackra och frizzfria. Följer ni CG-metoden? I vårt sortiment har vi många CG-beprövade produkter. Dessa är märkta CG proof.

Oljigt hår

Oljigt hår blir snabbt fett vid rötterna och kan se slappt ut. Välj ett schampo och balsam speciellt för fett hår och tvätta inte håret för ofta för att förhindra överproduktion av talg. Ett torrschampo kan hjälpa till att hålla håret fräscht mellan tvättarna.

Inte bara för hårvård hittar du många produkter i vårt sortiment, utan även för hårbottenproblem. Har du hittat din hårtyp och vill du ha rätt vård för ditt hår? Ta en titt på det breda utbudet av hårprodukter på Salontopper och välj de produkter som passar din hårtyp. På så sätt kan du se till att ditt hår alltid är i toppskick!

Vanliga frågor och svar

Vilken hårtyp har jag?

Din hårtyp bestäms av flera faktorer, bland annat struktur, tjocklek, textur och mängden oljeproduktion. Hårtyperna varierar från rakt till vågigt till lockigt och frissigt. Det kan vara smart att studera ditt hår innan du köper produkter. Det beror på att du då vet hur du ska tvätta och styla det för att bättre förstå din hårtyp. En professionell frisör kan också hjälpa dig att identifiera din hårtyp och ge råd om rätt hårvård.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.