fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.8/5

Rakborste

Traditionell rakning med en rakborste är tillbaka! Med dessa borstar kan du enkelt fördela rakningsprodukter som t.ex. rakskum eller kräm över skägghåren. Detta garanterar en jämn rakning. På Salontotal.se har vi ett brett utbud av skäggvårdsprodukter, inklusive rakborsten. Använder du den redan i din rakning?

Sortering

Per sida
Typ av gåva
Kategori
Pris
Varumärke

Typer av rakborstar

Det finns många olika typer av rakborstar, men den största skillnaden ligger i hårtypen. Alla borstar är bra för att applicera rakskum eller kräm. Vilken hårtyp föredrar du? Rakborstarna finns med:

  • Syntetiska borst: den hårtyp du väljer om du inte vill använda animaliska produkter. Numera är dessa hårstrån redan tillverkade på ett sådant sätt att man knappt kan skilja dem från riktiga hårstrån. Denna borste rekommenderas om du lider av akne, borstarna absorberar lite eller inga bakterier, vilket gör den mer hygienisk. Borstar med syntetiska borst är relativt billiga jämfört med andra hårtyper. Ett exempel på en borste med syntetiska borst är Clubman Pinaud Shave Brush, en lyxig borste av hög kvalitet.
  • Grävlingshår: Denna typ av hår kommer från en grävling. Borstarna absorberar mycket vatten, så du kan använda den bra för rakning. Borstarna kan fortfarande delas in i silverspetsar, fina grävlingshår och graudas grävlingshår. Dessa borstar har en lång livslängd, men det gör dem också dyrare.
  • Svinhår: Rakborstar av svinhår har ganska hårda och tjocka borst. Ett exempel på en borste med grisborst är borsten från Proraso Refreshing Classic Box.
  • Hästhår: Hästhårsborstar tillverkas av hästens mane och svans. Borstarna är också perfekta för att applicera dina rakningsprodukter.

Den bästa rakborsten

Den bästa rakborsten är olika för alla. Föredrar du att inte använda animaliska produkter? Då återstår bara borsten med syntetiska borst. Om du inte har något emot att använda en borste med djurhår är valet större. Ska du välja en borste med grävling, gris eller hästhår? Ge skägget den vård det behöver och köp en bra rakborste på Salontotal.se.

Användning av en rakborste

Du rengör alltid huden innan du rakar dig. Applicera sedan en kräm före rakning på huden. Detta är ett preparat för huden. Fyll en behållare eller en speciell rakmugg med varmt vatten och fukta borstarna på borsten. Använd rakskummet eller rakkrämen på borsten och applicera på ansiktet med cirkulära rörelser. Produkten kommer att löddra fint, låt den dra in en stund. Nu kan du börja raka skägget som du vill. Har du rakat dig färdigt? Tvätta sedan bort eventuella rester av skum eller kräm från ansiktet och avsluta med en after shave. Glöm inte att skölja av din bra rakborste med rinnande vatten för att ta bort eventuellt överblivet skum mellan borstarna. Pressa ut vattnet ur borstarna och låt den sedan torka med borstarna nedåt. På så sätt kan du få lång användning av din favoritrakborste.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.