fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4/5

Köln

En cologne är en lätt parfym med en härligt uppfriskande doft och är faktiskt alltid användbar. Den är till exempel perfekt att använda som pricken över i:et efter din groomingritual eller som uppfräschning efter en lång dag. En cologne är ett måste att ha till hands! Läs mer >

Sortering

Per sida
Typ av gåva
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke

Köln parfym

Termen eau de cologne används i allmänhet när man hänvisar till en lätt doft, med en lägre koncentration av doftingredienser än en eau de toilette eller en eau de parfum. Namnet kommer från staden Köln, där världens äldsta parfymfabrik ligger.

Produkten har ofta en uppfriskande doft och man använder den främst för att fräscha upp sig själv. Citrusnoter, som lime eller apelsin, är grunden i en cologne. Dessa kompletteras med andra ingredienser som till exempel rosmarin eller sandelträ.

Skillnaden mellan Eau de Cologne och Eau de parfum

Man hör ofta talas om eau de parfum eller cologne, men vad är egentligen skillnaden mellan de två? En eau de cologne består av olika ingredienser, som alkohol, vatten och doftämnen. Ju mer intensivt en doft doftar, desto fler doftkomponenter innehåller den. Detta förklarar faktiskt skillnaden. En cologne innehåller ca 3-5% doftingredienser, en eau de toilette ca 5-10% doftingredienser och en eau de parfum ca 10-20% doftingredienser.

Så, letar du efter en doft att fräscha upp dig med? Då ska du välja en Cologne. Letar du fortfarande efter en doft som doftar intensivt och långvarigt? Då ska du välja en parfym.

Köln parfym på Salontotal.se

Salontotal.se På hittar du många olika typer av cologner. Några av de bästa från vårt sortiment är:

  • Den Proraso Cologne Wood and Spice har en maskulin och kraftfull doft. Doftkompositionen består av kryddiga toppnoter av saffran och kanel, kombinerat med bland annat sandelträ. Denna cologne fungerar perfekt i kombination med de andra produkterna i Proraso Wood and Spice-linjen.
  • **ONBEKEND** är en unik, maskulin cologne med en träig doft. Denna cologne är den perfekta finishen efter rakning och är idealisk i kombination med de andra produkterna i Proraso Cypress & Vetyver-linjen för den ultimata doftsensationen.
  • 18.21 Man Made Sweet Tobacco Spirits Den innehåller en rik blandning av nästan 30 oljor. Sweet Tobacco doftar citrus och kryddig saffran, med toppnoter av exotiska träslag och mysk.

Ofta ställda frågor

Vad använder man en cologne till?

En cologne är en lätt doft som du till exempel kan använda för att fräscha upp dig.

Är en cologne starkare än en parfym?

Nej, en parfym innehåller fler doftingredienser än en cologne. Det innebär att en parfym håller längre.

Vad är skillnaden mellan en cologne, eau de toilette och eau de parfum?

En cologne är ofta lätt och fräsch, en eau de toilette är fräsch (inte för överväldigande) och försvinner efter några timmar och en parfym håller doften länge och har en hög koncentration av aromatiska ingredienser.

En cologne innehåller ca 3-5% doftingredienser, en eau de toilette ca 5-10% doftingredienser och en parfym ca 10-20% doftingredienser. Ju fler doftingredienser en doft innehåller, desto intensivare doftar den.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.