fri frakt från 780 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 4.3/5

cologne

En cologne är en lätt parfym med en härligt uppfriskande doft och är faktiskt alltid användbar. Den är till exempel idealisk att använda som en finishing touch efter din groomingritual eller som en uppfräschning efter en lång dag. En parfym är ett måste att ha till hands!


Cologne parfym

Termen eau de cologne används i allmänhet för att beteckna en lätt doft med lägre koncentration av doftämnen än eau de toilette eller eau de parfum. Namnet kommer från staden Köln, där världens äldsta parfymfabrik ligger.

Produkten har ofta en uppfriskande doft och du använder den främst för att fräscha upp dig själv. Citrusnoter, som lime eller apelsin, är grunden för en cologne. Dessa kompletteras med andra ingredienser som rosmarin eller sandelträ.

Skillnaden mellan Eau de Cologne och Eau de parfum

Du hör ofta talas om eau de parfum eller cologne, men vad är egentligen skillnaden mellan de två? En parfym består av olika ingredienser, till exempel alkohol, vatten och doftämnen. Ju mer intensiv en doft är, desto fler doftkomponenter innehåller den. Detta förklarar faktiskt skillnaden. En cologne innehåller ca 3-5 % doftämnen, en eau de toilette ca 5-10 % doftämnen och en eau de parfum ca 10-20 % doftämnen.

Så, letar du efter en doft att fräscha upp dig med? Välj då en Cologne. Letar du fortfarande efter en doft som är intensiv och långvarig? Välj då en parfym.

Cologne parfym på Salontotal

På Salontotal hittar du många olika typer av cologner. Några av våra toppers är:

  • Proraso Cologne Wood and Spice har en maskulin och kraftfull doft. Doftkompositionen består av kryddiga toppnoter av saffran och kanel, kombinerat med bland annat sandelträ. Denna parfym fungerar perfekt i kombination med de andra produkterna i Proraso Wood and Spice-serien.
  • American Crew WIN Fragrance har en doftkomposition av bergamott, citrus, mandarin och varm mysk. Denna unika sammansättning av ingredienser skapar en oförglömlig doft.
  • 18.21 Man Made Sweet Tobacco Spirits innehåller en rik blandning av nästan 30 oljor. Sweet Tobacco doftar av citrus och kryddig saffran, med toppnoter av exotiska träslag och mysk.

 

Vanliga frågor?

Vad använder du en parfym till?

En cologne är en lätt doft som du till exempel kan använda för att fräscha upp dig själv.

Är en parfym starkare än en parfym?

Nej, en parfym innehåller fler doftämnen än en cologne. Detta innebär att parfymen håller längre.

Vad är skillnaden mellan en cologne, eau de toilette och eau de parfum?

En cologne är ofta lätt och fräsch, en eau de toilette är fräsch (inte för stark) och försvinner efter några timmar och en parfym håller lukten länge och har en hög koncentration av aromatiska ingredienser.

En cologne innehåller ca 3-5 % doftämnen, en eau de toilette ca 5-10 % doftämnen och en parfym ca 10-20 % doftämnen. Ju fler doftingredienser en doft innehåller, desto intensivare är doften.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.