fri frakt från 390 kr beställdes före kl. 22.00, skickades idag! kundbetyg 3.8/5

Rakhyvel för män

Att välja en rakhyvel för män är mer komplicerat än du kanske tror. Oavsett om du föredrardet traditionella tillvägagångssättet med en rakhyvel, säkerheten och precisionen
säkerhet och precision hos en säkerhetshyvel eller den enkla och snabba lösningen med engångshyvlar: vi har noggrant sammanställt ett sortiment som passar alla dina behov.

Sortering

Per sida
Kategori
Pris
  • visa allt
  • visa mindre
Varumärke
  • visa allt
  • visa mindre

Vilken typ av rakhyvel passar dig?

Från klassiska säkerhetshyvlar till moderna engångsrakhyvlar - varje typ ger en unik rakupplevelse. Nedan följer en översikt över de olika typerna av rakhyvlar, deras användningsområden, vem de är avsedda för och deras fördelar.

Säkerhetsrakhyvlar

Säkerhetshyvlar är idealiska för dem som vill ha ett hållbart och kostnadseffektivt alternativ. Med en skyddande barriär mellan bladet och huden ger de en säkrare rakning än t.ex. rakhyvlar. De är perfekta för nybörjare och erfarna användare som värdesätter precision och en klassisk rakupplevelse.

Rakhyvlar

Straight Razors ger den mest traditionella rakupplevelsen. Den här rakhyveln kräver skicklighet och tålamod, men belönar dig med den mjukaste rakningen. Rekommenderas för erfarna användare som är villiga att ta god tid på sig. En rakhyvel bör slipas regelbundet.

Shavette rakhyvlar

Shavette Razors liknar Straight Razors, men har utbytbara blad. Detta gör rakhyveln till ett utmärkt val för yrkesverksamma inom barberarbranschen eller för hemanvändare
som älskar bekvämligheten eftersom du inte behöver slipa dem själv. De är utmärkta för konturskärning och erbjuder en hög grad av precision.

Rakhyvlar för engångsbruk

Engångsrakhyvlar är användbara för resenärer eller personer som vill ha en snabb och enkel rakning utan att behöva oroa sig för underhåll. Denna
rakhyvel är inte det mest hållbara alternativet, men den är bekväm och finns i olika kvalitetsnivåer.

Hur man använder en rakhyvel

Att användaen rakhyvel på rätt sätt är viktigt för en smidig och bekväm rakning och för att undvika skärsår eller hudirritation. Nedan följer en steg-för-steg-guide om hur du använder en rakhyvel, oavsett om du använder en säkerhetshyvel, rakhyvel, shavette eller engångsrakhyvel.

Förberedelser för rakning

Börja med att tvätta ansiktet med varmt vatten och ett rengöringsmedel för att avlägsna smuts och överflödiga oljor . Detta hjälper också till att mjuka upp huden och håret lite. Använd en olja eller kräm före rakning för att ytterligare mjuka upp huden och skydda den mot eventuell irritation.

Applicera rakskum eller rakgel

Doppa rakborsten i varmt vatten så att den blir våt. Använd rakborsten eller händerna för att applicera ett jämnt lager av skum eller gel över området. Se till att det täcker väl för ett bra skydd.

Tid för rakning

För en säkerhetsrakhyvel eller engångsrakhyvel håller du handtaget mellan tummen och de två eller tre första fingrarna. För en rakhyvel viker du rakhyveln i 30 graders vinkel och håller den med tummen och tre fingrar. För en shavette gäller samma grepp som för en rakhyvel.

Börja raka i hårets växtriktning för att minimera irritation. Dra åt huden med handen för ett mjukare resultat. Lägg inte för mycket tryck på bladet, utan låt rakhyvelns vikt göra jobbet. Skölj rakhyveln under rinnande vatten efter några drag för att avlägsna ansamlingar av hårstrån och skum.

Köp rakhyvel på Salontotal.se

Utforska vårt omfattande sortiment av högkvalitativa rakhyvlar. Dessa rakhyvlar är utformade för den moderna mannen som värdesätter en välvårdad look och perfekt slät hud. Från lyxmärken till prisvärd kvalitet, du kan hitta den perfekta rakhyveln för en felfri rakning på Salontotal.se.

Vanliga frågor och svar

Hur underhåller jag min rakhyvel?

Underhåll av rakhyveln varierar beroende på typ. Safety Razors och Shavette Razors kräver lite underhåll, eftersom det räcker att byta ut bladet regelbundet. Rakhyvlar kräver mer skötsel, t.ex. regelbunden slipning och strykning för att bibehålla skärpan.

Vilka är skillnaderna mellan bladen?

Safety Razor-blad är tunna och dubbeleggade och avsedda att användas i en hållare. Straight Razor-blad är ett enda, fast blad som kräver mer underhåll. Shavette Razor-blad är utbytbara och liknar Safety Razor-blad, men används i en hållare som liknar en Straight Razor.

Har du några tips för en mjukare rakning?

Förbered huden med varmt vatten och använd en bra rakgel eller ett bra rakskum. Dessutom ska du raka med hårväxten för att undvika irritation. Skölj ofta och byt ut rakblad eller rakhyvlar så snart du märker att de blir trubbiga. Avsluta med en återfuktande aftershave för att lugna huden.

att ansöka

nytt på salontotal.se

glömt ditt lösenord?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du kommer att få den en gång i veckan och du kommer att vara uppdaterad om de senaste produkterna, rabattkoderna och tips & tricks på en gång. Och det allra bästa? 25 kr rabatt om du registrerar dig!

Glömt ditt lösenord?

Ange din e-postadress nedan. Vi skickar ett nytt lösenord till dig.